Niger

Mary’s Meals werkt in 17 landen op vier continenten.

Niger is een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld.

De meerderheid van de 16,6 miljoen inwoners van het land wonen op het platteland waar slechts één op tien huizen over elektriciteit beschikt.

Driekwart van de bevolking doet aan landbouw om te overleven, maar gezien Niger vlak bij de Sahara Woestijn ligt vormt dit een flinke uitdaging. Geregelde droogteperiodes in een klimaat dat al droog is op zich maakt het voor de gezinnen een gevecht om voldoende voedsel te telen.

Dit is dan ook de reden waarom 75% van de mensen in armoede leven en er wijdverspreid honger heerst.

In deze moeilijke omstandigheden blijven kinderen vaak van school weg en gaan ze eerder werken, bedelen of voedsel stelen.

Als ze betrapt worden op diefstal, lopen ze het risico dat ze naar één van de overbevolkte gevangenissen gestuurd worden waar ze lang in voorhechtenis gehouden worden voor hun berechting.

Ons Werk

Samen met onze betrouwbare partnerorganisatie, Grandir Dignement, zorgen wij voor maaltijden voor uiterst kwetsbare kinderen die vastzitten in kampen bestemd voor wie in voorarrest zit.

Weinigen zijn veroordeeld voor een misdrijf en de meerderheid zit te wachten op hun proces en dat gaat dan om kleine misdrijven zoals diefstal van voedsel.

De meeste kinderen zijn tussen 13 en 18 jaar oud en gingen al niet meer naar school ten gevolge van armoede en honger of hebben nooit een voet in een klaslokaal gezet.

Door een dagelijkse maaltijd van rijst met groentesaus en gedroogd vlees of vis kunnen ze gezond blijven en het beste halen van de opleiding en beroepstraining die ze achter de tralies krijgen.