Schoolmaaltijden

Bij Mary’s Meals hebben we één doel voor ogen – elk kind dagelijks een voedzame maaltijd geven op een plek van onderwijs.

Deze maaltijden brengen hongerige kinderen naar de klas en veranderen hun leven ingrijpend. De maaltijden vullen hun lege magen, zodat ze energie en de kans krijgen om te leren. Het onderwijs biedt hen de kans op een betere toekomst. De maaltijden ondersteunen ook gezinnen die het moeilijk hebben om hun eigen kinderen te voeden, terwijl ze ook de landelijke economie een boost geven.

Onze school voedings programma's worden beheerd door vrijwilligers uit de gemeenschap in de landen waar we voedsel leveren. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 80.000 vrijwilligers in Malawi die om beurten de dagelijkse maaltijd in elke school bereiden, koken en serveren.

School voedings commissies ─ bestaande uit ouders, onderwijzers en vrijwilligers ─ zijn essentieel voor ons werk en één van de eerste zaken die opgericht worden in nieuwe gebieden die Mary’s Meals ontvangen.

Onze controleurs werken nauw samen met deze commissies. Ze brengen regelmatig een bezoek aan scholen om te verzekeren dat de kostbare ingrediënten die we leveren, correct gekookt en geserveerd worden en ze moedigen ook de gemeenschapsvrijwilligers aan.

Waar mogelijk serveren we lokaal geproduceerd voedsel. Dit ondersteunt de lokale gemeenschap, waaronder boeren en ook de regionale economie.

Onderzoek heeft aangetoond dat schoolmaaltijden een reeks positieve gevolgen hebben, kinderen die geen honger lijden, kunnen het meest geconcentreerd onderwijs volgen.

Circa 67000000 van de hongerlijdende kinderen in de wereld gaan niet naar school. Ze moeten werken of bedelen om te kunnen overleven.

Zelfs als ze naar school gaan, kunnen ze moeilijker leren omdat ze honger hebben.

Er zijn veel verschillende manieren om uw tijd, geld, ideeën en gebeden te schenken.