Crisis in Malawi

Doneer nu

In Malawi is de noodtoestand uitgeroepen vanwege de ergste voedselcrisis in vele jaren. Moeders kunnen hun kinderen niet voeden en miljoenen mensen hebben geen eten meer. 

Een vreselijke combinatie van overstromingen en droogte in zuidelijk Afrika heeft de gewassen verwoest waardoor vele families zich op de rand van de verhongering bevinden. De komende maanden zal het alleen maar erger worden. Tijdens deze crisis is de dagelijkse maaltijd van Mary's Meals niet alleen een sterke motivatie om naar school te gaan – maar een onontbeerlijke reddingslijn voor de kwetsbare kinderen met een grote nood aan voedsel.

De belangrijke feiten:

  • In april riep de president van Malawi een toestand van nationale ramp uit.
  • Malawi is een van de ergst getroffen landen en 6,5 miljoen mensen lijden al chronische honger.
  • Door ernstige droogte is er een tekort aan een miljoen ton mais in het land om zijn bevolking de komende maanden te kunnen voeden.
  • De overheid van Malawi schat dat meer dan acht miljoen mensen - de helft van de bevolking - voedselhulp nodig zal hebben tegen het eind van 2016.
  • Mary's Meals reikt momenteel aan 814.000 kinderen in Malawi een dagelijkse maaltijd uit op school.

Help ons zeker te stellen dat de meer dan 800.000 kinderen in Malawi die al van ons schoolvoedingsprogramma afhankelijk zijn, door kunnen gaan met het ontvangen van een voedzame maaltijd op school.

Met uw hulp hopen we ons schoolvoedingsprogramma uit te kunnen breiden en zo meer kinderen te bereiken in de gebieden van Malawi met de grootste voedseltekorten. 

Doneer nu

Open quote mark De toezegging van een dagelijkse maaltijd op school is nog nooit zo belangrijk geweest. We zijn vastbesloten om die belofte te houden aan de kinderen die er nu al van profiteren en om wegen te vinden om er nog meer te bereiken. Close quote mark
Magnus MacFarlane-Barrow, Oprichter en CEO van Mary’s Meals

Stemmen uit Malawi

Open quote mark Momenteel is er geen werk voor mij. De mensen oogsten erg weinig dus kan ik nergens bij helpen. Ik kan mijn familie niet voeden en ik lijdt erg onder de zorgen over hoe van dag tot dag voor mijn kinderen te zorgen... Ik had alle hoop verloren totdat drie weken terug Mary's Meals eten begon te geven in Athulepes school. Close quote mark
Felia Binwell, 32, een moeder
Open quote mark Het is normaal geworden om thuis een of twee dagen niets te eten te hebben... Je maakt je zorgen over waar de volgende maaltijd vandaan zal komen. Maar mijn volgende maaltijd zal de pap zijn. Van jullie, Mary's Meals, zal ik te eten krijgen. Close quote mark
Ndilibe, 13, leerling op de Chilala basisschool
Open quote mark De komende paar maanden gaan voor iedereen extreem moeilijk worden. Zonder Mary's Meals hier hadden we waarschijnlijk onze school moeten sluiten. Honger is net een oorlog. Dus veel dank aan Mary's Meals voor het geven van wat kracht – als een harnas – om deze honger te bestrijden. Het is een grote bemoediging voor de gemeenschap. Close quote mark
Mr Sandram, Ndilibe’s Hoofddocent

Miljoenen mensen hebben niet te eten. Help ons juist nu meer kinderen te bereiken.