Internationaal Bestuur

David Clayton - Voorzitter Raad van Bestuur

David is sinds 2014 voorzitter en bovendien voormalig voorzitter van Mary's Meals UK. Toen hij als vrijwilliger meeging op bezoek naar Malawi, het was toen 2007, zag hij met eigen ogen de impact van het werk om de kinderen te helpen en zo werd hij bewogen om zelf actief te worden binnen Mary’s Meals.

Hij is een Schotse Boekhouder met meer dan 30 jaar ervaring in het financieel beheer binnen internationale organisaties. Hij is Hoofd Financiële Dienst van Aviva Investors, gevestigd in Londen. Voorheen was hij Directeur van de Groep Financiën bij Standard Life plc in Edinburg.  Hij was destijds ook PwC partner, waar hij voor PwC Glasgow, Sydney en Londen werkte gedurende 25 jaar.

David is afkomstig van Oban, Argyll, hij is gehuwd en heeft twee volwassen zonen.

Zeljka Markic - Directeur Raad van Bestuur

Zeljka is arts en woont en werkt in Zagreb, Kroatië.  Zij heeft een familiebedrijf opgericht dat zich bezighoudt met klinische proeven.

Zij ontmoette onze stichter Magnus voor het eerst tijdens de oorlog in Bosnië-Herzegovina en in Kroatië waar zij vrijwilliger was voor een organisatie die hulpgoederen verdeelde.  Zeljka werd geraakt door de vrijgevigheid van wildvreemde mensen en de daarmee samenhangende solidariteit bij de internationaal geschonken hulp.  Samen met enkele vrienden stichtte zij een afdeling van Mary’s Meals in Kroatië om de hulp in haar eigen land mee te ondersteunen.

Zeljka hecht sedert geruime tijd veel belang aan mensenrechten.  Gezien zij in een totalitair communistisch regime heeft gewoond, is zij ervan overtuigd dat vrede uitsluitend gebouwd kan worden op rechtvaardigheid.  Zij is er dan ook erg blij mee dat Mary’s Meals kansen geeft aan ieder die dat wil om van wat ze zelf hebben te delen met hongerige kinderen zodat die de kans krijgen te studeren en zich te ontwikkelen.

Wat haar in ons werk het  meest boeit is dat onze voedselprogramma’s in de scholen de hele gemeenschap mee betrekken in het project en dat hele families zich vaak inschrijven om te helpen.  Ze is gehuwd met Tihomir Markic die als uroloog werkzaam is en samen hebben ze vier zonen.

Peter Higgins - Directeur Raad van Bestuur

Peter is specialist inzake de groei van organisaties via strategische veranderingen.  Hij is mede-stichter van de firma Charles Tyrwhitt Shirts, waar hij ook Directeur van blijft.  Tot 2010 was hij ook voorzitter van Cath Kidston en is nu nog steeds voorzitter bij twee andere kleinhandelaars.

Als Bestuurslid van de St Pauls Jongensschool in Londen helpt Peter controle te houden op het herstelplan van de school dat een maximumfactuur van £77m beoogt en tevens een Fonds opricht met een studiebeurs voor minder gegoede leerlingen.

Hij heeft een passie voor Mary’s Meals en hij vindt het super dat schenker en ontvanger een echte band kunnen opbouwen door het sponsoren van een school waarbij regelmatig nieuws uitgewisseld wordt.

Peter is samen met zijn gezin sponsor van de Ndirande Hill Basisschool in Malawi.   Zijn bezoek ter plaatse blijft voor hem de mooiste ervaring van zijn leven (na zijn huwelijksdag en de geboorte van zijn vier kinderen), nog veel beter dan een partij rugby in Twickenham.

Zijn kinderen hebben thuis een ‘Swear Box’ geïnstalleerd, een doos waarbij telkens je een krachtterm gebruikt (een vloekendoos) je verplicht bent een bijdrage te doen in de doos. Dit jaar hebben ze al £80 verzameld, en het meeste daarvan komt van Peter!

Dr Christian Stelzer - Directeur Raad van Bestuur

Christian is arts en heeft zijn praktijk in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk.  Hij helpt ook in het Cenacolo.  Dit is een Italiaanse organisatie die jonge drugsverslaafden helpt om een nieuwe start te maken in hun leven.

De eerste keer dat Christian hoorde over Mary’s Meals gebeurde dat in 2007 in Medjugorje, gelegen in Bosnië-Herzegovina.  Hij werd meteen getroffen door de efficiëntie van deze hulporganisatie en voelde een sterk verlangen om zelf hongerige kinderen te mogen helpen.

Hij verzamelde een aantal enthousiaste medewerkers en dat werd later de start van Mary’s Meals Oostenrijk.  Christian is al sedert 2011 Directeur en wil niets liever dan Mary’s Meals te zien uitbreiden over heel Europa.

Hij is gehuwd en heeft vier kinderen, hij houdt van skiën en van muziek.

Ana Luisa Diez de Rivera-Laffont - Directeur Raad van Bestuur

Ana is lid van de Bar Association in Madrid en directielid van het IP advocatenkantoor van Elzaburu, SA in Madrid, Spanje.

In Spanje geboren, deed ze haar studies rechten aan verschillende universiteiten.  Aan de San Pablo Universiteit in Madrid behaalde ze haar Master in de Rechten, de specialiteit Recht en Computerwetenschap verkreeg ze aan de Complutense Universiteit en de studies Vergelijkende Rechten voltooide ze in de Universitaire School voor Rechten in New York (University School of Law).

In 2011 werd ze lid van het Bestuur van Mary’s Meals in de USA en momenteel is ze Voorzitter van de Raad van Bestuur alsook Voorzitter van het Geldinzamelcomité.  Ze neemt ook deel aan andere activiteiten zoals het Bestuur van de Overzeese Spaanse Gemeenschap in Amerika en de Laffont Gezinsorganisatie.

Ze is gehuwd met Philippe en samen met hun zes kinderen wonen ze in New York City.

Mark McGreevy - Directeur Raad van Bestuur

Mark is Groepsverantwoordelijke bij Depaul International, een hulporganisatie die dakloze en gemarginaliseerde mensen over heel de wereld helpt.

Hij is de hoofdorganisator van een groep hulporganisaties die werkzaam zijn in Europa en in de USA.

Na zijn studies aan de Durham Universiteit, volgde hij nog cursus aan de Sheffield Hallam Universiteit waar hij studeerde in de faculteit Vrijwilligersbeheer.  Hij verleent gratis advies aan andere non-profit organisaties over hoe geld in te zamelen, goed bestuur en strategische planning.

Mark woont in Londen met zijn echtgenote en dochter.  Hij is trouwens een goede muzikant.  Hij is al sedert 2007 bij Mary’s Meals aan de slag.

Jacob Allen - Directeur Raad van Bestuur

Momenteel Directeur bij de Cicero Group, was Jacob heel zijn carrière al betrokken bij non-profit organisaties en bedrijven over de hele wereld.  Zijn sterke kanten liggen in strategisch management, performance management en M&E (monitoring and evaluation - beheer en evaluatie).

Voor The Goldman Sachs Stichting was hij de bedenker en bestuurder van het 10.000 Vrouwen Initiatief. Hij ontwikkelde de strategie voor hun 10.000 Kleine Bedrijven Initiatief.  Hij was tevens bestuurder van de micro-financiering en micro-onderneming bij ontwikkelingsinitiatieven in Latijns Amerika.

Als gedegen kenner van de non-profit wereld doet het deugd om Jacob te horen zeggen over Mary’s Meals: “Ik heb nog nooit een NGO gezien die zo doelgericht en efficiënt werkt en een zo eenvoudige oplossing biedt aan zo’n hoge nood”.

Samen met de rest van de grote Mary’s Meals familie is hij ervan overtuigd dat iedereen kan bijdragen om een duurzaam verschil te bieden voor kinderen die in de meest wanhopige omstandigheden leven.

Jacob is gehuwd en heeft zes kinderen.  Zijn vrije tijd besteedt hij liefst aan lopen of wandelen en aan skiën op sneeuw of op water, afhankelijk van het weer!

Charles McGhee - Directeur Raad van Bestuur

Charles McGhee is een voormalig hoofdredacteur van The Herald en Evening Times met 40 jaar ervaring in de Britse media-industrie. Charles, nu een onafhankelijk communicatieconsultant, is ook een eredoctor in media en journalistiek aan de Glasgow Caledonian University en stichtend bestuurslid van de nieuwe regulerende instantie in de Britse pers, de Independent Press Standards Organization (IPSO). 

Hij bekleedde eerder senior redactionele functies bij nationale kranten in Londen, Edinburgh en Glasgow en bracht zijn vroege carrière in de journalistiek door bij de BBC. 

Charles raakte voor het eerst betrokken bij Mary's Meals via mediaprojecten met The Heraldmedia. Zijn interesse in internationale ontwikkeling begon als een VSO-vrijwilliger in Papoea-Nieuw-Guinea, waar hij twee jaar lang een alfabetiseringsproject leidde. Naast het ondersteunen van Mary's Meals heeft Charles met de Thomson Foundation ook gewerkt aan mediaprojecten in China en Nigeria.  ​

Zijn enthousiasme voor het werk van het goede doel en het begrip van de media zijn van onschatbare waarde voor Mary's Meals als de beweging groeit.

Bishop John Keenan - Directeur Raad van Bestuur

Bisschop John behaalde een graad in de rechten in Forensic Medicine aan de universiteit van Glasgow. Van daaruit ging hij naar het seminarie in het Pontifical Scots College in Rome, waar hij de Gregorian University bezocht waar hij een diploma behaalde in de Heilige Theologie en een post-doctoraal in de wijsbegeerte met een licentie om les te geven in katholieke instituten.

Hij werd gewijd in het aartsbisdom van Glasgow en benoemd tot assistent-priester in de Christ the King Parochie, in het zuidelijke Kings Park gebied. Vanaf daar werd hij benoemd tot full-time kapelaan aan de Holyrood RC Secondary School. In 2000 werd hij door wijlen kapelaan Winning aangesteld als de katholieke kapelaan aan de Universiteit van Glasgow.

Bisschop John doceerde filosofie in het Scottish National Seminary van 1995 tot 2005. In 2011 werd hij benoemd tot advocaat-procurator aan de Scottish Catholic Inter-diocesan Tribunaal. Hij is een regelmatige spreker op conferenties over van paus Johannes Paules, Theology of the Body.

In 2014 werd hij door paus Franciscus tot bisschop van Paisley benoemd.

Bisschop John is al vanaf het begin bekend met Mary's Meals en was betrokken bij het inzamelen van geld voor Mary's Meals via zijn parochie in Schotland. Hij zegt: "Ik voel me persoonlijk gemotiveerd en geïnspireerd door Mary's Meals omdat het zo eenvoudig is. Het is het Evangelie in al zijn eenvoud en al zijn urgentie. Eén maaltijd per dag geven op een educatieve plek aan kinderen in de derde wereld, en door dat ene ding te doen, kunnen we de wereld veranderen, dat is wat me heeft gegrepen. Om deel uit te maken van Mary's Meals is een eer en een zegen. "

Sluit u aan bij de Mary's Meals familie en help ons om meer te doen.