Wat krijgen kinderen overal ter wereld te eten?

Een dagelijkse maaltijd in een school moedigt de kinderen aan om naar de lessen te komen, maar welke maaltijden dienen wij op in onze schoolvoedingsprogramma’s overal ter wereld?

We brengen akassa (graanpasta) met een groentesaus in Benin bij zowat 2000 kinderen.

Deze leerlingen uit de sloppen van Quito in Ecuador, genieten van een maaltijd met kip en rijst opgediend met groenten uit de moestuin van de school.

Deze jonge kinderen in Haïti genieten van hun lunch met rijst en bonen met groentesaus.

Lentil dahl met rijst wordt opgediend aan kinderen in India, waar de kinderen die in armoede geboren zijn bijzonder weinig kansen krijgen.

Maïs en bonen als lunch voor de klasgenootjes in Kenia worden door een van onze vele fantastische vrijwilligers opgediend.

Een jong meisje krijgt rijst en erwtjes als middagmaal.  Zij is een van de 126.002 kinderen waarvoor Mary’s Meals in Liberia zorgt.

Een eenvoudige beker met warme likuni phala (een soort havermoutpap) heeft een enorme impact op het leven van de kinderen, zoals hier die kleine jongen in Malawi.

In Myanmar bidden de kinderen voor het eten dat in Myanmar hoofdzakelijk bestaat uit vis en rijst.

Temidden van oorlogsgeweld en onzekerheid over voedselbevoorrading, bereikt Mary’s Meals in Zuid-Soedan steeds meer kinderen om hen dagelijks een maaltijd voor te zetten met sorghum en bonen.

In Thailand zetten we de migrantenkinderen uit Myanmar varkensvlees met groenten voor en dit in vier scholen gelegen in de omgeving van Bangkok.

Deze vrolijke kinderen genieten van hun maaltijd met rijst, bonen, pocho (maïs) en groenten in Oeganda.

School + voedsel = hoop.  Deze leerling in Zambia geniet in de klas duidelijk van zijn maaltijd met verrijkte maïs en sojapap.

Vluchtelingen uit Syrië krijgen een voedzame wrap gevuld met plaatselijke ingrediënten in Libanon.