Trainen voor de Quadrathlon in het warme Kenia

Elfreda Whitty en Kirsty Norris werken beide als programma managers voor Mary’s Meals. Tijdens hun werk zien zij met eigen ogen welk verschil inzamelacties als de ‘Artemis Great Kindrochit Quadrathlon’ kunnen maken. Ze hebben zich dan ook ingeschreven voor de quadrathlon dit jaar en zijn ondanks hun tijdrovende veld trips al enthousiast begonnen met trainen en met het inzamelen van donaties.

De Artemis Great Kindrochit Quadrathlon vindt plaats in de Schotse Hooglanden en bestaat uit vier disciplines: zwemmen, kajakken, fietsen en hardlopen. Elfreda was afgelopen maand in Kenia en toen ze terugkwam vertelde ze ons dat het soms lastig is om te blijven trainen. “Bij mijn laatste veld trip was het niet gemakkelijk om te kunnen trainen. In noordwest Kenia was het telkens 40 graden Celsius of warmer. Het gebied is zwaar getroffen door de droogte met een groeiend voedseltekort als gevolg.”

Elfreda verbleef in Lodwar, de hoofdstad van Turkana County, Kenia. Ze bezocht daar veel van de vijftig scholen waar Mary’s Meals actief is. Toch vond ze tijd om te trainen. Ze vertelde: “Ik was er in maart, vlak voordat het regenseizoen begint, dan is het de heetste tijd van het jaar. In april zou het regenseizoen moeten beginnen, maar dit is niet gegarandeerd het geval, wat kan leiden tot een tekort aan voedsel en water.”

“Vlak voor het guest house waar ik verbleef was een berg, de dagelijkse klim naar boven was mijn training voor de Artemis Great Kindrochit Quadrathlon. Het was geen hoge berg, maar hij liep wel ontzettend stijl naar boven: perfect voor een interval training!”

Met de looptraining lijkt het wel goed te zitten. Maar het zwemmen was een ander verhaal. “Het meer bij Turkana was dichtbij, maar zwemmen was geen optie omdat het vol met krokodillen zit”, vertelt Elfreda. Terug in Schotland kon ze gelukkig weer zwemmen.

Elfreda en Kirsty trainen ook samen, op de fiets of lopend. Hun teamnaam is “The Tubs”, de naam refereert aan Tubmansburg, de stad waar Mary’s Meals in Liberia gevestigd is.

Het bezoek aan Kenia was voor Elfreda een sterke motivatie om te blijven trainen. “Als ik aan de mensen daar denk, besef ik me dat de aanwezigheid van voldoende voedsel en water voor velen nog altijd een droom is”.

“Daarom ben ik zo blij dat Mary’s Meals meer dan 996,000 van ’s werelds armste kinderen helpt door hen van een dagelijkse schoolmaaltijd te voorzien. Het volgen van onderwijs kan voor hen een uitweg zijn uit hun armoedige bestaan. Ik ga keihard mijn best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat we nog meer kinderen kunnen helpen!”

Klik voor meer informatie over de Artemis Great Kindrochit Quadrathlon op de volgende link: http://www.artemisgreatkindrochit.com/

Leer meer over Mary's Meals.