Solomon uit Ethiopië hoopt dat Mary’s Meals zijn kinderen zal helpen om onderwijs te krijgen waar hij zelf van verstoken bleef.

Back to all stories | Posted on 3 March 18 in Blog

Solomon is een herder uit de streek van Tigray in Ethiopië en hij is vast overtuigd van de kracht van het krijgen van onderwijs.

Hij is vader van vijf kinderen en kreeg zelf als kind niet de kans om naar school te gaan, maar hij zou niet willen dat zijn eigen kinderen die kans zouden missen.   Hij wil graag dat ze allemaal hun diploma halen om zo een betere levenskwaliteit te kunnen genieten.

Zijn drie oudste kinderen zitten nu op de middelbare school.  De jongste twee gaan naar de Basisschool Beliga, een van de drie scholen in Tigray die onlangs gestart zijn met de maaltijden van Mary’s Meals.

Solomon die de trotse voorzitter is van het oudercomité, denkt dat de belofte van een dagelijkse maaltijd andere ouders zal aanmoedigen om ook hun kinderen naar school te sturen.

Hij is ervan overtuigd dat onderwijs van cruciaal belang is en het pad effent voor een betere toekomst voor zijn kinderen, voor de wijdere gemeenschap en voor Ethiopië als geheel.

‘Onze kinderen zullen ons leiden, omdat ze onderwijs gekregen hebben,’ zegt hij. ‘Als mijn generatie beter geschoold was geweest, zouden er geen conflicten uitgebroken zijn waarbij zoveel mensen het leven verloren.’

De jongste zoon van Solomon heet Negasi en hij vertelt dat hij graag naar school komt omdat hij houdt van de leerkrachten en ook omdat hij tijdens de speeltijd met zijn vriendjes voetbal kan spelen.

In Ethiopië werkt Mary’s Meals samen met De Dochters van Barmhartigheid uit Tigray en vrijwilligers uit de gemeente.  Velen onder hen zijn trotse ouders zoals Solomon en zij zijn blij om te helpen zorgen voor de dagelijkse maaltijden in de Basisschool Beliga.

Negasi en zijn klasmakkers krijgen nu alle dagen een schoolmaaltijd dank zij Mary’s Meals.  Dit geeft hen volop energie en het helpt hen om tijdens de lessen geconcentreerd te blijven.  Zij kunnen doorstoten naar de volgende graad en genieten ten volle van hun speeltijd.