NOODOPROEP VOOR OOST-AFRIKA

Het leven van miljoenen mensen staat op het spel in Zuid-Soedan en in Kenia. Help ons zodat de hulp de wanhopig hongerige kinderen nog vandaag kan bereiken.

Back to all stories | Posted on 22 March 17 in News

Kinderen in Oost-Afrika zitten in grote nood.  Door de combinatie van droogte en oorlog is er een humanitaire crisis aan de gang die verschillende landen treft, waaronder ook twee landen waar wij maaltijden van Mary’s Meals verzorgen, namelijk Zuid-Soedan en Kenia.

In Zuid-Soedan raast een brutale oorlog onverminderd voort.  Gezinnen worden gedwongen om hun huizen te ontvluchten, scholen worden vernield en in grote delen van het land is officieel de hongersnood vastgesteld.  In Turkana in het noorden van Kenia gaat het om ruwe woestijngrond waar rivieren uitdrogen en waar zowel de gewassen op het veld als de veestapel moeten vechten om te overleven.  Het leven is er een aanhoudend gevecht om te overleven.

Dit zijn de feiten:

  • Meer dan 20 miljoen mensen verspreid over Oost-Afrika bevinden zich op de rand van de hongerdood. De Verenigde Naties verklaarden dat de wereld de ergste humanitaire crisis beleeft sedert 1945.
  • In Zuid-Soedan moeten 7,5 miljoen mensen dringend geholpen worden. Bijna twee miljoen onder hen zijn op de vlucht in eigen land.
  • Meer dan de helft van de kinderen in het land kunnen niet naar school in Zuid-Soedan.Dat is het hoogste percentage van alle oorlogsgebieden ter wereld.
  • In Turkana is het nu het derde opeenvolgende jaar dat er te weinig regen valt,  wat honger en dorst veroorzaakt.De droogte verkleint de veestapel aanzienlijk, vernietigt alle levensmiddelen en veroorzaakt ook ziektes.
  • Het percentage van acute ondervoeding bedraagt méér dan het dubbele van de nooddrempel in Turkana.Nu ook de voorspellingen voor het komende regenseizoen er erg slecht uitzien, zal de situatie meer dan waarschijnlijk nog slechter worden.
  • In Zuid-Soedan is Mary’s Meals werkzaam sedert het jaar 2008 en in Kenia is dat sedert 2005.Steeds proberen we de kinderen die in armoedige omstandigheden leven aan te trekken om naar school te komen waar ze dagelijks op een voedzame maaltijd kunnen rekenen.

In deze crisistijd is de dagelijkse maaltijd van Mary’s Meals niet alleen een krachtige aansporing om naar school te gaan, het is een vitale reddingsboei voor kwetsbare kinderen die in kritieke toestand nood hebben aan voeding.

 

GEEF NU!

Leer meer over Mary's Meals.