Nieuws van onze superhelden : de geldinzamelaars!

Dank voor alles wat jullie doen voor Mary’s Meals!

Back to all stories | Posted on 7 May 17 in Fundraising

Dit zijn ze : de sterren!

Dit Italiaanse koppel houdt van avontuur en heeft plannen om in de zomer een rit van 10.000 mijl te maken over bergen, door woestijnen en ruw terrein om fondsen te werven voor Mary’s Meals.

Ilaria en Emanuele hebben zich ingeschreven voor de Rally van Mongolië.  Dit is een ultra lange rit die vertrekt vanuit Londen en eindigt in Ulan Bator, in Mongolië.

"De gave van het geven"

Het net gehuwde koppel Amanda en Duncan MacInnes vroeg aan hun gasten om, in plaats van een huwelijksgeschenk te geven, liever een gift over te maken aan Mary’s Meals en zo kwamen ze aan de mooie som van £5.000!

“We konden eerlijk gezegd geen beter geschenk bedenken om op deze manier, om kinderen hoop te schenken en hen eraan te herinneren dat er overal in de wereld mensen zijn die wel om hen geven,” zegt Amanda.De opbrengst van hun ‘huwelijksgeschenk’ zal aan 327 weeskinderen in de Omega School in Liberia een heel jaar lang dagelijks een schoolmaaltijd bezorgen.

"Zo hoog als de sterren"

Vorig jaar was het de eerste keer dat we een ontmoeting hadden met Emily uit Nieuw-Zeeland.  Als tienjarige vond zij een speciale manier om Mary’s Meals te steunen en dit door haar passie voor acteren.

Na haar optreden in een serie uiteenlopende reclamespotjes voor televisie waarmee ze nationale media-aandacht verkreeg, besloot de vriendelijke jongedame om het geld dat ze met haar optreden verdiende, aan Mary’s Meals te schenken.

Vanaf dat ogenblik stelde Emily als doel om £6.100 bijeen te krijgen om de Sawegbe Openbare School in Liberia te sponsoren.  Dit is haar gelukt en zo kunnen daar 500 kinderen een heel jaar lang elke dag een schoolmaaltijd ontvangen.

Tijdens haar actie slaagde Emily er niet alleen in om het bedrijf waarvoor ze adverteerde ook een schenking te laten doen, ze schakelde ook de hulp in van haar klasgenootjes om deel te nemen aan een aantal acties die geld in het laatje brachten.  Zo werd er een muntjesspoor aangelegd en deden de kinderen ook klusjes in huis waarvoor ze een vergoeding kregen voor Mary’s Meals.

Emily zegt zelf: “Ik ga naar een school waar niemand zich zorgen hoeft te maken omtrent voeding.  Het gaf een goed gevoel om een andere school te helpen waar hulp echt nodig is.  Het is niet omdat wij het geluk hebben ergens te mogen wonen waar geen zorgen zijn, dat dit betekent dat we niet zouden hulp kunnen bieden aan anderen die in armoede geboren zijn.  Eigenlijk denk ik dat we allemaal zouden moeten helpen.”

Er zijn veel verschillende manieren om uw tijd, geld, ideeën en gebeden te schenken.