Mary’s Meals zorgt voor reddingslijn bij de voedselcrisis in zuidelijk Afrika

Door de voedselcrisis in Zuidelijk Afrika lijden 6,5 miljoen mensen in Malawi honger. Help ons om de scholen een reddingsboei te kunnen blijven aanreiken.

Back to all stories | Posted on 13 September 16 in News

Malita is 33 jaar oud en samen met haar man en haar zes kinderen vecht ze om de steeds erger wordende voedselcrisis in Malawi te overleven.

Hevige overstromingen gevolgd door een periode van grote droogte betekenden voor hun gezin een bijzonder schrale opbrengst van de oogst, nog minder dan een vierde van wat ze normaal mogen verwachten.

Malita vertelt ons: “Vandaag hebben we het allerlaatste beetje van onze oogst verbruikt. Ik weet niet hoe we het verder moeten redden. Het was al moeilijk om de porties aan tafel te verkleinen. De laatste tijd hebben we ook maaltijden overgeslagen en niets gegeten, zodat de oogst toch nog wat langer zou kunnen meegaan.

“Nooit heb ik zo’n vreselijke crisis meegemaakt en dit is nog maar het begin. Dit jaar is het slechtste dat men in Malawi ooit heeft gezien.”

Maar dank zij uw steun, hebben de kinderen van Malita de zekerheid dat er tenminste één voedzame maaltijd is per dag, namelijk hun beker maispap die ze in de nabijgelegen Mchenga Basisschool krijgen via Mary’s Meals.

Malita zegt: “Onze enige troost is dat de kinderen phala (maispap) krijgen als ze naar school gaan en dat we daardoor zeker mogen zijn dat ze tenminste iets te eten hebben.”

Tijdens deze crisisperiode vormt de dagelijkse maaltijd van Mary’s Meals niet alleen een krachtige stimulans om naar school te komen, maar ook de redding voor het leven van kwetsbare kinderen die wanhopig snakken naar voedsel.

En zoals het gezin van Malita, zijn er overal in Malawi vele gezinnen die met hetzelfde probleem te kampen hebben. Niet minder dan 6,5 miljoen mensen hebben voedselhulp nodig.

Wil ons alsjeblief helpen om de 1.187.104 kinderen te blijven steunen die nu reeds afhankelijk zijn van onze dagelijkse schoolmaaltijden. En help ons verder uit te breiden om zelfs nog meer kleine ukken te bereiken die dankzij een dagelijkse schoolmaaltijd een totaal ander leven kunnen tegemoet gaan.

Miljoenen mensen hebben niet te eten. Help ons juist nu meer kinderen te bereiken.