De film van Mary’s Meals werd geselecteerd voor het filmfestival in Cannes

Een nieuwe sterke documentaire over het werk van Mary’s Meals dat het leven van zovele kinderen drastisch verandert, wordt op het wereldberoemde Filmfestival van Cannes vertoond.

Back to all stories | Posted on 21/04/16 in News

Generation Hope wordt opgenomen in het programma van het 69ste Filmfestival van Cannes in de maand mei. De documentaire waarin ook Hollywood acteur Gerard Butler een rol speelt, beklemtoont het belang van een dagelijkse voedzame maaltijd op school en hoe dit een wereld van verschil uitmaakt voor de kinderen die leven in de meest armoedige gemeenschappen op aarde.

De film werd gedraaid op diverse locaties van onze projecten in Malawi, Haïti en India. De aangrijpende documentaire duurt een half uur en wordt vertoond in de ‘Kortfilm Hoek’ van het Festival. Dit is een prestigieus platform om het werk van beginnende kortfilmregisseurs en producers over de hele wereld kenbaar te maken.

Magnus MacFarlane-Barrow, onze stichter en CEO, zegt daarover: “We zijn uitermate blij dat deze mooie en inspirerende film geselecteerd werd om in Cannes te vertonen! Tijdens de opnames van Generation Hope konden wij ons niet inbeelden dat we zouden kunnen genieten van een vertoning aangeboden tijdens zo’n hoogstaand internationaal gebeuren. Het is een ongelooflijk geschenk om ons werk op die manier naar nieuwe ogen, nieuwe oren en nieuwe harten te kunnen brengen.”

De film ‘Generaton Hope” is van de hand van de Amerikaanse regisseur Charles Kinnane, die ook onze eerste bekroonde kortfilm, Child 31, in 2012 regisseerde. Generation Hope gaat specifiek over jonge mensen die dankzij de schoolmaaltijden van Mary’s Meals, nu hun bijdrage kunnen leveren voor het uitbouwen van een betere toekomst voor hun gemeenschap en hun land.

Magnus legt verder nog uit: “We zijn begonnen in Malawi in 2002 waar we aan 200 kinderen voeding gaven, maar vandaag - dankzij de buitengewone vrijgevigheid van onze sympathisanten - bereiken we meer dan een miljoen hongerige en in schrijnende armoede levende kinderen met een schoolmaaltijd.

“Kinderen die nooit naar school gingen, zitten nu in de klaslokalen; kinderen die teveel honger hadden om zich te kunnen concentreren, kunnen nu studeren; kinderen die diep ongelukkig waren, lopen nu lachend over de speelplaats; kinderen die apathisch waren door gebrek aan energie, spelen voetbal, en ouders voor wie het een marteling was dat zij onmogelijk hun kinderen elke dag konden te eten geven, zijn nu eindelijk gerustgesteld.

“En nu, op dit moment van onze groei, zien we dat een mooie evolutie plaatsvindt. De nieuwe generatie die ooit kon opgroeien dankzij de maaltijden van Mary’s Meals, krijgt stilaan een eigen stem. We noemen hen ‘Generation Hope’. En dit is ook waar het in de film over gaat: er zijn universiteitsstudenten, zangers, landbouwers, onderwijzers, DJ’s, voetballers en een waaier van andere gelukkige jonge mensen die, goed gevoed en goed opgeleid, nu hun eigen weg in het leven vinden.”

Voor de start van het Filmfestival in Cannes, ging Generation Hope officieel in première op vrijdag 15 april en dit op de 6 continenten tegelijkertijd.

Mary’s Meals kan rekenen op de steun van onze wereldwijde sympathisanten om vertoningen op poten te zetten in hun gemeenschappen en dat kan gaan over vertoningen in de eigen woonkamer, op scholen, in kerken of in conferentiezalen, in theaters en in cinema’s waarbij al het nodige materiaal gratis ter beschikking gesteld wordt. Bestellen kan via https://www.marysmeals.org/get-involved/generation-hope/order-a-screening-pack. 

Er zijn veel verschillende manieren om uw tijd, geld, ideeën en gebeden te schenken.