Klaslokalen van overal in de wereld

Of ze nu van steen gemaakt zijn of van takken, deze klaslokalen bieden ruimte aan kinderen die barsten van leergierigheid en energie dankzij Mary’s Meals.

Back to all stories | Posted on 15/05/17 in Blog

In Benin krijgen slechts de helft van de meisjes degelijk onderwijs.  Een dagelijkse maaltijd op school is een stimulans voor de kinderen om naar de klas te komen.

Haïti is een van de armste landen ter wereld.  Mary’s Meals is ervan overtuigd dat scholing de komende generaties kan helpen uit de armoede te geraken.

In India werken we vaak in niet officiële opvoedingscentra, zoals dit ‘tuinschooltje’ waar kinderen les krijgen.

Mary’s Meals heeft voor de kinderen in Kenia een grote aantrekkingskracht vooral omdat het dagelijks overleven de overhand heeft op het leerproces.

Na een wrede burgeroorlog, helpt Mary’s Meals 126.002 kinderen in Liberia naar school met de belofte dat ze er dagelijks een maaltijd krijgen.

De eerste van de klas!  In Malawi bezorgen wij schoolmaaltijden in meer dan 29% van de basisscholen en hiermee bereiken we elke dag 928.551 kinderen.

Ondanks een beperkte toegang tot onderwijs, krijgen kwetsbare kinderen en weesjes door ons werk in Myanmar de zekerheid dat ze naar school kunnen gaan.

In Zuid-Soedan brengt ons werk veiligheid voor de kinderen in de provincie Lakes temidden van de huidige voedselcrisis.

Kinderen van migranten uit Myanmar krijgen door ons werk in Thailand de nodige ondersteuning zodat ze niet verplicht worden om te gaan werken.

Hier zien we enkele van de 9.047 leerlingen in Oeganda die elke schooldag een maaltijd ontvangen van Mary’s Meals.

Mary’s Meals helpt om kinderen uit de sloppenwijken van Quito in Ecuador aan te moedigen om naar school te komen, vooral dan de meisjes die het meest kwetsbaar zijn.

Voor deze kinderen in Zambia heeft Mary’s Meals de honger van een lege maag veranderd naar honger naar onderwijs.