Hongerige kinderen bereiken in Ethiopië

In Tigray, gelegen in Ethiopië, helpt Mary’s Meals kinderen zoals Mulu om gezond te worden en op school te blijven.

Back to all stories | Posted on 27 November 17 in Blog

Hoewel Mulu de vakken wiskunde en Engels moeilijk vindt, houdt ze toch van haar leerkrachten en geniet ze ervan om naar school te gaan.

Dit 14-jarig meisje is blij met de kans die ze krijgt om te studeren, maar ook dat ze daardoor samen kan zijn met haar beste vriend Malik, die uit een ander dorp afkomstig is.

De Barka Basisschool waar ze les volgt is een van de drie scholen in het bergachtig gebied van Tigray in noordelijk Ethiopië die onlangs voor de allereerste keer met schoolmaaltijden van Mary’s Meals begon .

Mulu woont thuis bij haar moeder, haar vader en nog zes broers en zussen.  Zoals de meeste families in Tigray bezit het gezin een klein lapje grond waar ze tomaten kweken om zelf te eten maar ook om te verkopen.  Mulu steekt een handje toe bij het wieden.

In deze half dorre omgeving is de dreiging van de honger nooit veraf en zeker niet voor landbouwersgezinnen.  De zekerheid dat de school dagelijks een maaltijd aanbiedt aan kwetsbare kinderen zoals Mulu, biedt een welgekomen veilig vangnet.

Het is hier niet ongewoon op een verre afstand van school te wonen.  Vele kinderen moeten wel een uur naar school stappen en meestal met een lege maag.

Vaak staan ze vroeg op om voor de dieren te zorgen of wat te helpen op het land vooraleer ze vertrekken naar school.  Wanneer de lessen beginnen zijn sommige kinderen al twee of drie uren wakker en actief bezig zonder iets te eten.

Mulu is van plan om later onderwijzeres te worden en andere kinderen te helpen studeren, maar door de honger kon ze niet altijd aanwezig zijn op school.  Vaak voelt ze zich ziek en kan ze één of twee dagen per week niet komen omdat ze niet voldoende voedsel krijgt.

“Meestal heb ik één maaltijd per dag”, zegt ze.  “Ik krijg honger als ik op school zit.  Ik kan me moeilijk concentreren en heb geen energie.”

Mulu hoopt dat de belofte van Mary’s Meals de honger op afstand zal houden, zodat ze in de klas kan blijven, aandachtig kan zijn tijdens de lessen en gelukkig en gezond de dag kan doorkomen.

Zij is slechts een van de meer dan 1.500 hongerige kinderen in Ethiopië die nu elke dag een voedzame maaltijd krijgen op school en dit dank zij uw steun.