Gerard Butler krijgt een voorproefje van Mary’s Meals in Haïti

Acteur Gerard Butler, verruilde Hollywood voor HaÏti waar hij een maaltijd deelde met kinderen die geholpen worden door Mary's Meals.

Back to all stories | Posted on 24 November 18 in News

De filmster reisde naar het Caribisch gebied met onze oprichter en CEO, Magnus MacFarlane-Barrow, om daar uit eerste hand ons leven veranderende werk te zien.

Gerard vergezelde de leerlingen van École Communautaire Saint Michel de Morne Mouton in de verarmde stad Mirebalais op Haïtis centrale plateau, om daar Mary's Meals zelf te proberen, en om te zien welk verschil een voedzame maaltijd kan maken in hele gemeenschappen.

Hij zei "Mary's Meals is zo'n simpel idee. Ik ben geïnspireerd door het genie hierachter, en hoe het verantwoordelijkheid in iedereen promoot. Het is een hele efficiente manier om het leven te verbeteren in zo veel arme landen en het kan zo goedkoop verder worden uitgebreid en ontwikkeld.

Ik ben ongelooflijk opgevrolijkt door de mooie mensen, die, ondanks dat ze leven in een land dat zo veel ontberingen kent, niets anders dan liefde hebben om te delen. Gemeenschappen transformeren door wat Mary's Meals doet om kinderen te voeden om een plaats waar onderwijs wordt gegeven. Ik heb het gezien in Liberia en zie het nu in Haïti.

Haïti is het armste land van de Amerika's- drie van elke vier mensen worstelen elke dag om te overleven van slechts €2 en meer dan de helft van de bevolking heeft niet genoeg te eten.

Wij werken samen met de lokale gemeenschappen om schoolvoedings programma's op te zetten in gebieden waar armoede en honger ervoor zorgen dat kinderen niet naar school kunnen.

In Haïti, bereiden lokale vrijwilligers elke schooldag, een voedzame maaltijd van rijst en bonen met een smaakvolle saus van groenten en vis voor 41.831 hongerige leerlingen.

Gedurende de reis, ontmoetten Gerard en MAgnus kinderen die profiteren van het leven veranderende voedsel dat door Mary's Meals over het hele land wordt voorzien.

Magnus zei: "Het waren een paar hele indringende dagen om deze kinderen te ontmoeten en te zien hoe hun leven is veranderd door Mary's Meals. Het was ook heel bijzonder om weer met Gerard op pad te zijn, zo veel herinneringen die de gemeenschappen hier nooit meer zullen vergeten, en wij ook niet"

Mary's Meals is een simpel idee dat werkt. De belofte van een smaakvolle maaltijd moedigt kinderen aan, die anders lessen zouden missen omdat ze moeten werken, bedelen of vechten voor voedsel, om naar school te komen en onderwijs te ontvangen die hun helpt de armoede te ontvluchten.

We zijn begonnen met het voeden van 200 kinderen in Malawi in 2002. Vandaag genieten elke schooldag meer dan 1,3 miljoen kinderen in 17 landen over de hele wereld van Mary's Meals, inclusief de 41.831 kwetsbare kinderen in Haïti.