Eurita’s strijd om te overleven

In Malawi is de noodtoestand uitgeroepen. Moeders zoals Eurita leveren een gevecht om hun kinderen te eten te geven. Miljoenen mensen worden bedreigd door honger.

Back to all stories | Posted on 8 August 16 in News

Het is erg om vast te stellen dat de situatie voor Eurita en haar kinderen alleen maar slechter wordt. Sinds het overlijden van haar man, heeft ze gevochten om haar gezin overeind te houden, maar de laatste tijd is het onmogelijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Een vreselijke combinatie van overstromingen en grote droogte heeft de jaarlijkse oogst in Malawi totaal verwoest, zodat veel gezinnen aan de rand van de hongerdood staan. Eurita is ongerust over de toekomst van haar zes jonge kinderen.

Eurita vertelt ons: “Op een dag als vandaag, wanneer ik niets van voeding meer in huis heb, dan kijk ik naar mijn kinderen en voel me hulpeloos. Er is geen voedsel en het is hartverscheurend om mijn kinderen zo te zien. Ik zit in de put. Ik ben bang.”

Toch is er een straaltje hoop voor Eurita in haar dagelijkse strijd om te overleven. Haar kinderen gaan nu elke dag naar de Mchenga Basisschool, waar zij een maaltijd krijgen van Mary’s Meals. 

Te midden van deze crisis betekent de dagelijkse maaltijd waar wij voor zorgen niet enkel een sterke motivatie om naar school te gaan,
maar het is een hoopgevende reddingsboei voor kinderen die wanhopig snakken naar voeding.

De dochter van Eurita, Mariya, is veertien jaar oud en zij zegt: “Ik voel me slap en duizelig als ik honger heb, maar als ik de phala
(voedzame pap) heb gegeten, voel ik me sterk en vol energie.  Dank zij de phala is het mogelijk om naar school te gaan.” 

Helaas zal de voedselcrisis enkel nog erger worden.  Nu steeds meer gezinnen honger lijden, zijn wij vastbesloten om deze kinderen te blijven voorzien van een dagelijkse
voedzame maaltijd op school, terwijl we ons programma nog willen uitbreiden om nog meer kinderen te kunnen bereiken.

Dit kunnen we enkel waarmaken dank zij uw steun.