Een dagelijkse portie hoop

We kunnen een blik werpen op het leven in Liberia dank zij de knappe, vrolijke Marthaline die akkoord gaat ons over haar leven te vertellen…

Back to all stories | Posted on 4 December 17 in Blog

Ondanks het verlies van haar moeder die stierf door Ebola toen ze nog erg klein was, is Marthaline vastbesloten om van haar leven het beste te maken.

Het energieke elfjarig meisje heeft hetzelfde levendige karakter als haar grootmoeder, Ma Jumah.  Zij is een sterke levenslustige vrouw die de familie door moeilijke omstandigheden heeft bijeengehouden.

Marthaline gaat heel graag naar school.  Ze wil later graag arts worden en de zieke mensen in haar omgeving helpen.

‘Als ik arts word, zal ik hier blijven werken, want de gemeenschap heeft dat nodig,” zegt ze.

Marthaline en Ma Jumah maken borstels van palmbladeren om in hun levensonderhoud te voorzien, maar zoals veel families in Liberia zijn ze uitzichtloos arm.

Marthaline geniet van de schoolmaaltijden van Mary’s Meals en dit helpt haar om aandachtig te luisteren in de klas en thuis hard te studeren.  Elk bord vol voedsel brengt haar een stapje dichter bij de verwezenlijking van haar droom.

‘Vaak is er thuis niets om te eten.  Dan heb ik een beklemd gevoel in mijn maag,’ zegt ze.  ‘Ik voel me goed als ik naar school kan gaan.  Wanneer de leraar les geeft kan ik met volle aandacht opletten.”

Volgens haar schoolhoofd, Mr Johnson, is onderwijs de sleutel voor een beter leven.

Hij zegt: ‘Mary’s Meals is voor Marthaline en de andere leerlingen een grote steun.  Als ze zo voortdoet, wacht haar een schitterende toekomst.”