Ebola medaille voor Mary’s Meals’ directeur in Liberia

Onze directeur in Liberia, Nic Street, heeft een Ebola medaille dankbaar in ontvangst genomen, welke hij toewijd aan zijn betrokken team van medewerkers.

Back to all stories | Posted on 19/01/16 in News

De medaille, uitgereikt door de Koningin, geeft erkenning aan burgers van het Verenigd Koninkrijk die hulp boden bij de Ebola crisis in West Afrika.

Nic en zijn Mary’s Meals team in Liberia hebben hun werk voortgezet tijdens de uitbraak, ze kozen ervoor om te blijven en te werken met de gemeenschappen waarmee ze hun eigen gezondheid op het spel zetten.

Nic zegt: “Ik voel me enorm vereerd dat ik deze medaille in ontvangst mag nemen namens onze complete team in Liberia. Veel families hebben ons verteld dat ondanks dat zij een allesverwoestende en verschrikkelijke burgeroorlog hebben doorgemaakt, de impact van de Ebola crisis nog angstaanjagender was.

“Toen Ebola de gemeenschappen trof waar wij mee werken, kregen mijn collega’s de mogelijkheid om afstand te nemen maar ze kozen ervoor om bij hun mensen te blijven. Daar kunnen ze trots op zijn!”

“Sinds het moment ik voor Mary’s Meals Liberia werk, ben ik onder de indruk van hun betrokkenheid en de medaille is dan ook welverdiend vanwege hun moed.”

Alle normale schoolvoedingsprojecten stopten in augustus 2014 toen de scholen werden gesloten als gevolg van de National State of Emergency – met als doel het verder verspreiden van de ziekte te voorkomen. Toen de scholen gesloten waren, maakte Mary’s Meals gebruik van haar contacten in de gemeenschappen zodat de kinderen thuis hun dagelijkse maaltijd konden krijgen. Dit leidde ertoe dat Mary’s Meals nu meer kinderen bereikt dan voor de Ebola uitbraak, dankzij de hulp van de lokale bevolking en de steun van over de hele wereld.

Het Ebola virus heeft een grote negatieve impact gehad op de kinderen in Liberia op het gebied van voeding, gezinsinkomen, spelen en leren. Na zo’n extreem trauma, doet Mary’s Meals er alles aan om stabiel aanwezig te zijn in het land voor een lange periode en de kinderen te helpen hun normale leven weer op te pakken.

Veel van de scholen waar wij actief zijn liggen afgelegen en op moeilijk bereikbare locaties, diep in het woud en alleen bereikbaar via modderwegen. Voor zulke gemeenschappen is Mary’s Meals een levensreddende organisatie dankzij het schoolvoedingsprogramma.

Namens de hele Mary’s Meals familie willen we Nic en zijn team heel hartelijk bedanken voor de geweldige moed en toewijding!

Sluit u aan bij de Mary's Meals familie en help ons om meer te doen.