Broers bloeien open met Mary’s Meals

Hoewel ze voor zichzelf zorgen in een sloppenwijk in een stad in Kenia, toch planten de tweelingbroers Anthony en Aggrey zaadjes voor een betere toekomst.

Het eenkamerhuisje waar de tweeling Anthony en Aggrey samenwonen in de stedelijke sloppenwijk van Eldoret in Kenia is merkwaardig genoeg heel netjes voor twee 14-jarige broers.

Elke dag koken de broers, ze poetsen, zorgen voor hout voor het vuur, halen water en maken zichzelf klaar om naar school te gaan.  Ze komen in St Mary’s Basisschool met tweedehands kleren die vrienden hen hebben gegeven.

“Wij zorgen goed voor onszelf,” zegt Anthony.  “Omdat onze moeder alleenstaand is, vertrok ze naar Soedan om daar werk te zoeken.  We zijn allebei verdrietig dat ze niet bij ons is, maar we weten dat ze probeert een betere toekomst op te bouwen.”

In hun piepklein huisje staat een bed, een klein gasfornuis, een paar jerrycans en een groot vat om water op te vangen, vier plastieken stoelen en een tafel waarop ze koken, eten en hun huiswerk maken.  Wat ze verder nog bezitten hangt in plastieken zakken vastgenageld aan de muur.

De tweeling is verzot op voetballen.  Anthony is supporter van Arsenal, terwijl Aggrey’s favoriete team Manchester United is, maar ze zorgen ervoor dat ze daar geen ruzie over maken.  Er is ook een kleine moestuin waar ze groenten kweken.

“We houden allebei erg van tuinieren,” legt Anthony uit.  “We telen zoete maïs, boerenkool, spinazie, avocado’s, tomaten en zelfs druiven.”

Hoewel hun moeder geld opstuurt als dat mogelijk is, is het leven voor de tieners toch hard en soms kunnen ze het zich niet veroorloven om eten te kopen.  Voor kwetsbare kinderen zoals Anthony en Aggrey die in extreme armoede leven en in grote onzekerheid verkeren, biedt Mary’s Meals een echte reddingsboei.

“Voorheen was het echt moeilijk voor ons,” zegt Anthony.  “Soms gingen we ’s middags naar huis en was er niets te eten.  De groenten waren nog niet oogstklaar en dus moesten we terug naar school met een hongerige maag en bleven we honger hebben tot op het eind van de dag.  Nu komen we naar school en krijgen daar te eten.”

Dankzij de belofte van Mary’s Meals bloeien beide jongens open in de klas en maken ze grootse plannen voor hun latere carrière.

“Ik wil dolgraag piloot worden,” zegt Aggrey.

“Ik wil later ingenieur worden,” zegt Anthony op zijn beurt.

Anthony en Aggrey zijn slechts twee van de meer dan 22.000 kwetsbare kinderen in de sloppen van Eldoret en de provincie Kisii die met de hulp van Mary’s Meals echt openbloeien.  Wat er ook thuis gebeurt, ze weten dat ze op school hun maag kunnen vullen en een voedzame maaltijd krijgen waar ze naar uitkijken.

Gezien hun innerlijke kracht en grote vastberadenheid zijn we er zeker van dat de tweeling een schitterende toekomst tegemoet gaat en we wensen hen beiden heel veel geluk mee.