Bericht van Magnus: Syrische vluchtelingenkinderen ontvangen Mary’s Meals

We zijn klaar om het allereerste schoolvoedingsprogramma te starten in het Midden Oosten. Hieronder legt onze oprichter Magnus MacFarlane-Barrow uit hoe we een sprankje hoop in het leven van de kinderen in Libanon willen brengen door hen de mogelijkheid te geven te eten, te leren en te dromen van een beter bestaan.

Magnus MacFarlane-Barrow
Magnus MacFarlane-Barrow
Mary's Meals founder and CEO

Back to all stories | Posted on 2 March 16 in Update from Magnus

Ik weet zeker dat we allen meeleven met de enorme stroom vluchtelingen die gedwongen zijn te vertrekken uit Syrië. Waarbij, zoals altijd, onschuldige kinderen het grootste slachtoffer zijn.

Deze oorlog draagt bij aan een recente stijging van 57 naar 59 miljoen kinderen die wereldwijd niet naar school gaat. Gedwongen om te ontsnappen aan de bloedvergieten en gruwelen in hun thuisland, gaan nu miljoenen Syrische kinderen niet naar school op de plek waar ze naartoe zijn gevlucht. Daarom ben ik blij te kunnen meedelen dat we binnenkort beginnen met het uitdelen van Mary’s Meals aan een kleine groep Syrische vluchtelingenkinderen die op het moment in Libanon leven.

“Zoals alle ouders, willen de Syrische moeders en vaders die hun huizen hebben moeten verlaten, meer dan wat dan ook dat hun kinderen te eten hebben en naar school kunnen gaan zodat ze hoop hebben op een beter bestaan. De voedzame maaltijden die iedere dag op een Libanese school verstrekt zullen worden, maakt het voor de kinderen mogelijk om te leren – net als meer dan 1.1 miljoen andere kinderen die Mary’s Meals ontvangen waardoor ze kunnen dromen over een betere toekomst.”

Ik bedank God dat in deze wereld waar zoveel kapot is en waar zoveel kinderen moeten lijden, onze Mary’s Meals familie blijft groeien. Veel van jullie reiken een hand uit naar deze kleine kinderen die door onze simpele effectieve missie vooruit kunnen kijken.

Ons werk groeit, maar Mary’s Meals blijft iets simpels doen: een school, een kind per keer. Ik wil u bedanken namens de Syrische kinderen met honger en de miljoen andere kinderen die nu iedere schooldag te eten krijgen. En dat alleen dankzij u. U verandert levens! Echt waar.

 

Caption: Syrian refugee children in a Lebanese school classroom photo by Russell Watkins / CC BY 2.0

Leer meer over Mary's Meals.