David uit Liberia geeft zijn mening over het mooie balspel en over zijn doel voor de toekomst.

Kinderen over de hele wereld houden van voetbal, maar voor de 16-jarige David die zowel voor zijn school als voor zijn gemeente in de ploeg zit, is het een levenswijze geworden.

De talentvolle tiener uit de Montserrado Provincie in Liberia trekt wat tijd uit, in zijn drukke agenda, om over het mooie balspel te praten en over zijn doel voor de toekomst en hoe de maaltijden van Mary’s Meals die hij dagelijks op school ontvangt hem helpen om zijn hoop en verwachtingen te voeden.

‘Als ik iemand van buiten Liberia mijn stad zou tonen, dan zou ik hem meenemen naar de markt.  Ik zou hem veel dingen tonen in de gemeenschap, zoals waar wij soms samenzitten, de plaatsen waar ik graag kom met mijn vrienden.

‘Ik hou van voetballen.  Ik sta op nummer 11 of op nummer 10 (linker flank of tweede vrije spits).  Ik ben linksvoetig en daarom speel ik vaak aan die kant.

‘Ik speel voor de schoolploeg en onlangs speelden we tegen de Thelma A Morgan school en we versloegen hen met 2-0.  Het was niet zo gemakkelijk, want het is een sterke ploeg.  We konden winnen door hen krachtig aan te vallen.  We waren de eersten om het tornooi te openen en wonnen het ook.  Toen we terug op de schoolcampus kwamen hebben we nog plezier gemaakt en gedanst.

‘Mijn favoriete team is FC Barcelona en de beste speler is volgens mij Iniesta.  Die man kan het middenveld goed bespelen en kan de bal op tijd doorgeven!

‘In Liberia supporter ik voor de Barrack Young Controllers.  Ik ben ook in de ploeg van de gemeente met de naam Jong Venus.  We oefenen op zaterdagmorgen en enkele avonden.

‘Ik heb twee broers en een zus.  Ons huis is niet zo groot.  Mijn broers en ik delen dezelfde jongenskamer. Mijn oudere broer Moses is 19 jaar.  Hij zit in het college en studeert Management.  Mijn jongere broer Peter is 13 jaar.  Hij zit in de vierde graad.  De naam van mijn zus is Asha Allie.  Zij is acht jaar en zit in de eerste graad.

‘Mary’s Meals doet mij deugd.  Gewoonlijk is er geen ontbijt voor ik naar school vertrek, dus kom ik daar hongerig toe.  Ik kan niet mijn volle aandacht geven, maar als ik een maaltijd krijg van Mary’s Meals, dan voel ik me goed.

‘Ik studeer graag wetenschappen omdat ik wil weten hoe de mens in elkaar steekt en ook andere zaken.  Ik wil een IT specialist worden en veel leren over computers.  Dat is wat ik echt wil doen, dus is dat belangrijk voor mij.  Het zal Libera helpen, want de meeste dingen in de wereld zitten vol technologie.’

Hartelijk dank om kinderen zoals David de energie te geven om hard te werken op school en in de voetsporen van hun helden te treden op het voetbalveld.