1,4 Miljoen maaltijden van hoop

We hebben fantastisch nieuws - 1.425.013 kinderen in 18 landen genieten nu elke dag op school van Mary's Meals!

Back to all stories | Posted on 04/02/19 in News

Dankzij ongelooflijke supporters zoals u, zijn we begonnen met het verzorgen van maaltijden op 40 scholen in Zimbabwe en hebben we in de afgelopen 12 maanden 197.363 nieuwe kinderen verwelkomd bij de  Mary's Meals familie!

Onze oprichter, Magnus MacFarlane-Barrow, zei: "Elk kind dat wordt verwelkomd in onze Mary's Meals-familie geeft aanleiding tot feest en ik ben blij dat we nu voor het eerst kinderen in Zimbabwe bereiken. Het is ongelooflijk om te denken dat meer dan 1,4 miljoen kinderen in 18 landen nu elke dag op school genieten van deze met liefde geserveerde maaltijden.

"Ik ben iedereen die dit prachtige werk mogelijk maakt dankbaar door donaties, vrijwilligerswerk en tijd. Uw vriendelijkheid helpt kinderen in 's werelds armste gemeenschappen om een ​​kostbare opleiding te volgen, die de deur opent naar een mogelijke betere toekomst. "

Met de hulp van vrijwilligers uit de lokale gemeenschap voeden we nu 18.435 kwetsbare kinderen op 40 scholen in het verarmde district Tsholotsho in Zimbabwe.

Ooit aangeduid als de 'graanschuur van Afrika', hebben jaren van geweld, gedwongen landverdeling en droogte een verwoestende invloed gehad op de Zimbabwaanse landbouw. Dat heeft geleid tot wijdverspreide honger in delen van het land.

De mok met vitamine verrijkte pap van de Mary's Meals helpt hongerige kinderen zoals de 12-jarige Nomthandazo om het meeste uit hun opleiding te halen.

Ze vertelde ons: "Sommige kinderen komen niet naar school omdat ze werken om hun ouders te helpen. Sommigen hebben te veel honger om te leren. Het leven zou niet gemakkelijk zijn zonder school en het eten van Mary's Meals dat we daar ontvangen."

Uw vriendelijkheid helpt kinderen, zoals Nomthandazo, in een aantal van 's werelds armste gemeenschappen om een opleiding te volgen, waardoor ze de kans krijgen op een betere toekomst.