Vandaag een droom, morgen werkelijkheid

Mary’s Meals zorgt ervoor dat kinderen in Liberia naar school komen en zich concentreren tijdens de les, maar voedt ook de hoop die zij koesteren voor de toekomst.  Dat is wat Gerry erover vernam als verantwoordelijke van de communicatie.

Back to all stories | Posted on 2 February 18 in Life in Liberia

Binnen een jaar of twintig zal Liberia de beste plaats ter wereld zijn voor medische zorg.  Hoe ik dat weet?  Omdat meer dan de helft van de kinderen die ik erover aanspreek me vertellen dat ze arts of verpleegster willen worden!

Zoals de 16-jarige Nancy het verwoordt die naar de Stedelijke Openbare School Moore gaat: “Ik wil arts worden. Dat is iets dat ik al zo lang wil doen.”

Sommige van de nieuwe artsen en verpleegsters zullen naar Amerika gaan, zeggen ze mij, maar zullen daar hun contacten gebruiken om voorraden en geneesmiddelen naar Liberia op te sturen.

Er zullen tientallen nieuwe ingenieurs zijn in het land en zij zullen indrukwekkende gebouwen neerzetten, brede rechte wegen aanleggen en prachtige bruggen bouwen.

In de nieuwe kerken die zij zullen ontwerpen zullen priesters en predikanten zijn die het volk zullen leiden.  Benedict uit de Gayah Hills Openbare School is dertien jaar oud en hij zegt: “Ik wil graag priester worden.  Ik wil de mensen vertellen over de Bijbel.  Ik zal geen angst hebben om voor te gaan en te spreken.”

En er zullen honderden leerkrachten zijn die de nieuwe scholen zullen bevolken om daar les te geven, zowel Engels, wiskunde, geschiedenis, sociale studies, wetenschappen en veel meer.

Een nieuwe generatie politiekers en advocaten zal opstaan om te pleiten voor hun mensen, zij zullen mensen verdedigen en hun hulp zal uitgaan naar wie hen meest nodig heeft.

Fatu die 15 jaar is en naar de Sint Damiaanschool gaat in Massatin, zal een van deze kruisvaarders advocaten zijn.  Zij vertelde het volgende: “Ik wil graag rechten studeren omdat ik rechtvaardigheid wil brengen in mijn land.  Ik zal sterk staan en hard studeren om dat te bereiken.  Zelfs als ik zeer hard moet studeren om te slagen, toch zal ik het doen, want dat is waar ik van droom.”

Er zullen piloten vliegen van Liberia naar de USA en goederen terugbrengen en passagiers.  Journalisten en schrijvers zullen het verleden, het heden en de toekomst van het land in hun woorden weergeven.

Nehemiah laat de opties nog open, voor het geval zijn eerste keuze niet mogelijk zou blijken.  De 15-jarige jongen uit de Sean Devereux School in Perry Town, Virginia, zei: “Ik  zou in de toekomst graag technologie studeren, maar de cursus die ik wil volgen bestaat niet in ons land, dus denk ik dat ik aardrijkskundige zal worden of piloot.”

Zangers en muzikanten zullen in de voorste linies staan van een immense culturele uitbarsting, ze zullen nieuwe liederen schrijven en de muziek van Liberia zal over de hele wereld klinken.  Voetballers uit Liberia zullen schouder aan schouder staan met de Messi’s en de Ronaldo’s van morgen en de Liberianen zullen trots en fier zijn dat ze op het internationaal toneel kunnen meedingen.

En een of twee kinderen uit deze schitterende toekomstige generatie zien het helemaal zitten om later te werken voor Mary’s Meals als chauffeurs of begeleiders, om voedsel te brengen naar de volgende cohorte van Liberiaanse schoolkinderen.

Maar hoe kunnen deze dromen werkelijkheid worden?

De eerste stap om deze dromen te realiseren is de dagelijkse maaltijd op school van Mary’s Meals.  Elke maaltijd is weer een stapje in de goede richting.  Goede voeding leidt naar een goede opvoeding en scholing.  En een geschoolde generatie leidt naar een betere toekomst voor het Liberia van morgen.

Tma