Miriam is 11 jaar en komt uit de sloppenwijken rond Eldoret. 

Zij deelt haar verhaal met ons…

Miriam houdt van voetbal en van de dagelijkse maaltijd die ze ontvangt in de ondersteuningsklas voor kinderen met bijzondere leerproblemen in de Kidiwa Basisschool.

Slechts enkele jaren geleden was het voor dit energieke elfjarig meisje moeilijk om te praten.  Zij woont in de overbevolkte sloppen rond Eldoret in Kenia.  Vandaag blinkt ze uit zowel op als naast het voetbalveld en dit dankzij de vriendelijke inzet van haar leerkrachten én de zekerheid van een voedzame schoolmaaltijd.

Dit is haar verhaal, verteld met haar eigen woorden:

Er wonen thuis vijf personen: mijn ouders, mijn broer, mijn zus en ikzelf.

Mijn ouders gaan beiden uit poetsen, ver van ons huis, aan de andere kant van Eldoret.  Mijn zusje Siara is vijf jaar en gaat nog niet naar school.  Mijn broer Sammy is 17 en zit in de middelbare school

Ik speel graag met mijn vriendjes.  Liefst voetbal ik thuis en op school.  Ik shot met mijn rechtervoet.  Als de mensen zeggen dat meisjes niet voetballen, dan zeg ik dat ik dat wel doe.  Ik ben graag de spits die de goals maakt.

Ik woon vlak bij de school, het is echt heel dicht bij ons huis, slechts twee minuutjes lopen.  Ik hou van onze klas en beantwoord graag vragen van de leerkracht.  Ik loop ook graag voor de school.  Later wil ik in deze school werken.  Ik zou willen leerkracht worden en mensen helpen.

Als ontbijt drink ik thee en eet ik brood.  Soms is er enkel thee.

Ik ben verzot op de maaltijden van Mary’s Meals.  Dat maakt me sterk.  Het voedsel van Mary’s Meals is lekker.  Ik hou erg van githeri (maïs en boontjes).  Het is een gezond dieet.

Thuis spelen we kati (dodgeball) op straat.  Er is geen verkeer en er rijden geen auto’s.  Na het eten help ik mijn ouders bij de afwas.

Als er iemand mij komt bezoeken in Kenia, dan zal ik mijn school tonen en onze familieboerderij.  Ik zal ook met hen spelen.  Onze boerderij heeft veel dingen: maïs, boontjes en groenten;  ik help bij het spitten.  Ik hou van groenten en fruit.  Ik eet graag sukuma wiki (kale) en ook spinazie lust ik.  Ook meloenen, mango’s en appels eet ik met smaak.

Miriam is slechts een van de 22.000 kwetsbare kinderen in de sloppenwijken rond Eldoret en Kisii die elke dag een schoolmaaltijd krijgen via Mary’s Meals.  Hartelijk dank voor uw hulp zodat zij het beste kan halen uit haar onderwijs.