HarperCollins staat op het punt het uitzonderlijke verhaal van Mary’s Meals te publiceren

Back to all stories | Posted on 24/03/15 in News

Terwijl Mary’s Meals richting de mijlpaal gaat van het voeden van een miljoen kinderen elke schooldag, staat de uitgever HarperCollins op het punt een boek te publiceren dat de opmerkelijke reis van de liefdadigheidsinstelling tot-nu-toe weergeeft; het is geschreven door onze oprichter en algemeen directeur Magnus MacFarlane-Barrow.

En als deel van het voortraject tot aan de publicatiedatum in Mei, is Mary’s Meals op zoek naar een groep enthousiaste vrijwilligers om ons Boek-Lanceer-Team te vormen.

Vanuit een kleine schuur in Dalmally, Argyll vroeg Magnus in 1992 hulpdonaties voor een eenmalige tocht naar het door oorlog verscheurde Bosnie-Herzegovina.

Wat er gebeurde in de weken, maanden en jaren daarna verraste niet alleen hem, maar inspireerde tienduizenden mensen over de hele wereld om deel te gaan nemen aan een beweging die op een dag het einde van kinderhongersnood zou kunnen betekenen.

Lees over de eerste jaren van Scottish International Relief, de liefdadigheidsinstelling waar ons werk uit voort kwam, terwijl het reageerde op humanitaire crisessen van Roemenie tot Liberia.

En ontmoet de mensen die de geboorte van Mary’s Meals inspireerden, zoals Edward, de kleine jongen uit Malawi wiens woorden – “Ik wil voldoende te eten hebben en op een dag naar school gaan” – een zo sterke weerklank vonden bij Magnus op het hoogtepunt van de hongersnood daar in 2002.

Met verhalen die garant staan om lezers te laten lachen, glimlachen en huilen, zal de lancering van het boek hopelijk samenvallen met het kunnen vieren van het bereiken van de eerste miljoen kinderen – een prestatie die zeker niet mogelijk was geweest zonder de ongelofelijke vrijgevigheid van onze ondersteuners wereldwijd.

Het boek zal in GB, Ierland en het Gemenebest gepubliceerd worden op 21 Mei door William Collins, een impresario van de uitgever HarperCollins, en in de VS op 26 Mei door HarperCollins 360.

Meld je aan voor ons Boek-Lanceer-Team

Vrijwilligers die graag deel uit willen maken van ons Boek-Lanceer-Team kunnen zich aanmelden bij de Facebook pagina van Mary’s Meals door ons te vertellen wat je kunt doen om de publicatie van het boek te helpen promoten.

Leden van het Boek-Lanceer-Team zullen een vroege uitgave van het boek ontvangen en worden gevraagd om er bekendheid aan te geven in hun lokale gemeenschappen, om het boek te promoten op de sociale media and het te reviewen op de webpagina's van Amazon en Goodreads.

We zullen ook regelmatig met jou contact onderhouden in de aanloop naar de lancering, je speciale online vraag-en-antwoord sessies met Magnus aanbieden, je op de hoogte houden van de voortgang van het boek en van andere geweldige manieren waarop je bij de lancering van het boek betrokken kan worden.

Om je aan te melden om aan het Boek-Lanceer-Team mee te doen, vul a.u.b. het online aanmeldformulier op onze Facebook pagina volledig in voor woensdag 1 April. We zien er naar uit van je te horen!

Leer meer over Mary's Meals.